سقف تیرچه بلوک | نحوه اجرا و هزینه ساخت در سال 1401

توسط0
153
سقف تیرچه بلوک | نحوه اجرا و هزینه ساخت در سال 1401

سقف تیرچه بلوک چیست؟

توسعه در ساخت‌وساز و نیاز به پوشش با وسعت زیاد در سازه‌ها، بدون استفاده از ستون میانی و لزوم کاهش وزن و ابعاد عضوهای سازه‌ای از طرفی دیگر باعث به وجود آمدن سیستم‌های متفاوت در اجرای سقف ساختمان و پیشرفت آنها گردیده است. یکی از روش‌های پیشرفته و بسیار مقرون‌بصرفه در امر ساختمان‌سازی، اجرای سقف مجوف است. کلمه مجوف به‌معنی میان‌تهی بوده و به ترکیب و کاربرد میلگرد، بتن و قالب‌های پلی‌پروپیلن برای استفاده در فوندانسیون سقف گفته می‌شود. این شیوه که روشی نوین در امر اجرای سقف محسوب می‌شود، جایگزین بسیار مناسبی برای سقف‌های قدیمی و معمولی به‌شمار می‌رود. استفاده از روش سقف مجوف در ساختمان‌ها از مزایای فراوانی برخوردار خواهد بود.

سقف های تیرچه بلوک و یا بتنی در ایران به نام سقف بتونی مجوف یا دال های یکطرفه با تیرچه های بتونی نام دارد و در مواردی نیز آن را دال تیر دار مینامند. معمولا این کف ها با تیرچه های بتونی پیش ساخته به نام جویست اجرا میشود. هدف ساخت این سقف ها، کاهش بارهای مرده بوده که بلوک هایی در بین تیرچه های جویست واقع میشوند. این سقف ها از تیرچه و دال تشکیل شده و به صورت یک دست در می آیند. ضخامت دال از 5 الی 10 سانتی متر نسبت به طول تیرچه و فاصله تیرچه ها می باشد.

رایج ترین سقف اجرایی در ساختمان های بتنی و فلزی در ایران را می توان سقف تیرچه بلوک دانست که بدون نیاز به تیم متخصص و تکنولوژی خاص ، اجرای آسان ، ارزان و سریع را می توان از دلایل این ادعا برشمرد.

شرکت بین المللی توسعه عمران آساک تامین ، از جمله معدود شرکت های در این حوزه است که در تمام زمینه های تهاتری ، اعتباری و شرایطی در ساخت پروژه های عمرانی فعالیت دارد و اکنون می تواند یکی از گزینه های شما برای اجرای سقف تیرچه بلوک باشد .

اگر بخواهیم سقف تیرچه بلوک را از نظر سیستم باربر بررسی نماییم ، این سقف در دسته دال های یک طرفه قرار می گیرد. دال یک طرفه دالی است که نسبت طول به عرض آن بزرگتر یا مساوی 2 باشد.اتصال تیرها به تیرهای باربر در این سقف به صورت اتصالی است.

همچنین در صورت رعایت ضوابط مندرج در نشریه 543 و همچنین محاسبات طراح سازه در اجرای این سقف ها می توان انتظار داشت که این سقف در حین بهره برداری عکس العمل مناسبی در برابر ارتعاش از خود نشان دهد.

اجرای سقف تیرچه بلوک

اجرای سقف تیرچه بلوک

مزایا و معایب سقف تیرچه بلوک

مزایای استفاده از تیرهای بلوک:

  • با توجه به عدم نیاز به تیم اجرایی خاص و یا مصالح پیچیده برای اجرای سقف تیرچه بلوک می توان گفت با اجرای این سقف هزینه های ساخت کاهش می یابد. تیرآهن را می توان حتی در کارگاه ساخت و تقریباً در تمام نقاط کشور بلوک پلاستوفوم یا سیمانی تهیه کرد.
  • با استفاده از بلوک های پلاستوفوم با دانسیته استاندارد می توان انتظار داشت که سقف در برابر حرارت و صدا تا حد زیادی عایق باشد.
  • در ساختمان های مسکونی می توان انتظار داشت که سقف تیرچه بلوک مقاومت خوبی در برابر نیروهای وارده داشته باشد.
  • سبک تر از سقف هایی مانند دال های جامد هستند.
  • مراحل اجرای آن زمان بر نیست و می توان گفت سرعت اجرای آن بالاست. بتن ریزی سقفی به مساحت 100 متر مربع با ستون های زیر آن تقریباً یک هفته تا 10 روز زمان می برد.
  • با اجرای یک خیز منفی در سقف تیر بلوک (L/200)، ارتعاش در حین کار کم می شود.
  • در صورت استفاده از بلوک سیمانی نیازی به سقف کاذب نیست و می توان نازک کاری سقف را مستقیماً روی تیرها و بلوک ها اجرا کرد.

 

معایب تیرهای بلوک عبارتند از:

  • صلبیت این سقف در مقایسه با دال های بتنی کمتر است.
  • محدودیت در اجرای دهانه های بلند. حداکثر دهانه ای که می توان با تیرها پوشاند 8 متر است.
  • عدم امکان کنترل ساخت تیرآهن و احتمال تخلف در ساخت و ساز. به خصوص زمانی که تیر در خارج از کارگاه ساخته می شود، ممکن است سازنده از آرماتورهای برش خورده یا جوشی استفاده کند.
  • عدم اجرای بتن مناسب در پاشنه تیر. طبق نشریه 543 بتن پاشنه تیرچه بتن سازه ای بوده و عیار آن باید حداقل c20 باشد که متاسفانه رعایت نشده و عموماً این قسمت از تیرچه به صورت معیوب اجرا می شود.

بلافاصله اینجا کلیک نمایید و با کارشناسان و مشاوران ما ارتباط برقرار نمایید.

مشاوره برای اجرای سقف تیرچه بلوک

سقف تیرچه بلوک پاشنه بتنی

 

  • عدم اجرای ارتعاش مناسب بتن سقف
  • عدم دقت در اجرا و بروز مشکلات اجرا مانند:

 

1) چسبیدن بلوک های غیرولیتی به تیرهای سقف و کاهش پوشش تیر،

2) اجرای تیر در کنار تیر که باعث افزایش سفتی تیر می شود.

 

3) عدم اجرای اسپیسر برای میلگردهای حرارتی و در نتیجه فرورفتن آنها در بلوک های غیرولیتی.

4) برداشتن آویز سقفی توسط کارفرما برای تامین ارتفاع بیشتر برای کف.

 

با کنترل صحیح و به موقع می توان تخلفات ذکر شده را تا حد زیادی کاهش داد.

  • لزوم اجرای سقف کاذب طبق نشریه 543 در سقف هایی که از بلوک های یونولیتی ساخته شده اند.
  • کیفیت پایین پلاستوفوم ها که بعضاً دیر سوز نیستند در صورت آتش سوزی در ساختمان باعث افزایش آتش سوزی می شود.
54321
(1 vote. Average 5 of 5)
نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام شما:*

وبسایت:

دیدگاه شما