قرارداد کارگزاری فروش ملک
قرارداد کارگزاری املاک یکی از انواع قرارداد کارگزاری یا به اصطلاح بروکری است. این قرارداد در معاملات ملکی استفاده می شود. خرید و فروش ملک و معاملات در این منطقه از حساسیت بالایی برخوردار است. نوسانات قابل توجه سرمایه نقدی و قیمت املاک و مستغلات موارد مهمی هستند که معاملات را سودآور می کنند یا باعث زیان می شوند.
نوسانات قیمت ملک شرایطی را ایجاد کرده است که بسیاری از سرمایه گذاران مشتاق هستند سرمایه خود را در این مسیر هزینه کنند. اغلب این سرمایه گذاری ها با هدف کسب سود بیشتر و در برخی موارد برای استفاده شخصی خریدارانی است که قصد خرید یا فروش ملک مورد نظر خود را با شرایط بهتری دارند. اگر شما هم می خواهید در این زمینه فعالیت کنید و چنین اهدافی دارید، باید از قیمت ملک در مناطق مختلف، میزان افزایش یا کاهش قیمت ملک، وضعیت ملک در آینده آگاه باشید. و مسائل مهم دیگر از این دست.
اکنون که شرایط قیمت ملک بسیار متفاوت است، همه به دنبال سود بیشتر هستند. مردم می خواهند املاک با ارزش و ارزان تری بخرند. فروشندگان نیز می خواهند ملک خود را بهتر بفروشند. آنها می خواهند دریافت پول را به راحتی تجربه کنند.
در اینجا، قرارداد کارگزاری برای فروش ملک یا خرید ملک اهمیت پیدا می کند. همه افراد تجربه خرید و فروش ملک را ندارند. در چنین مواقعی به شخصی مراجعه می کنند تا آنها را راهنمایی کند. شخصی که این کار را انجام می دهد و مسئولیت بازاریابی و معامله شما را بر عهده می گیرد، مشاور املاک نامیده می شود. تا اینجا ممکن است کمی گیج شوید. به همین دلیل باید تفاوت کارگزاری املاک و مشاور املاک را بررسی کنیم.
بدون شک دانش و اطلاعات تخصصی در زمینه ملک نیاز به تجربه و تجربه کاری در این زمینه دارد. اگر فردی هستید که تجربه زیادی در خرید و فروش و معاملات ملکی ندارید، باید از افراد با تجربه در این زمینه بخواهید که به شما مشاوره و راهنمایی کنند. علاوه بر این، ما به طور کلی می توانیم از شخصی بخواهیم که ملک مورد نظر شما را بفروشد یا ملکی را با شرایطی که شما می خواهید برای خرید معرفی کند.
به فردی که با انجام چنین کارهایی موافقت می کند و مسئولیت انجام سفارش شما را می پذیرد، کارگزار املاک می گویند و قراردادی که با کارگزار تنظیم می شود، قرارداد کارگزاری املاک است.
کارگزاری املاک چیست؟
کارگزاری املاک چیست؟ در پاسخ به این سوال باید کارگزار را تعریف کرد. کارگزار در قراردادهای کارگزاری به شخص حقیقی یا حقوقی از قبیل انواع شرکت های کارگزاری اطلاق می شود که نقش واسطه یا کارگزار را در امور تجاری، بازرگانی، اقتصادی، بازرگانی یا هر زمینه دیگری ایفا می کند. کارگزار به نوعی بین فروشنده و خریدار یا بالعکس ارتباط برقرار می کند. این ارتباط به منظور یک معامله دو طرفه است.
یک کارگزار در هر زمینه ای که کار می کند باید دانش، اطلاعات و تجربه زیادی داشته باشد، در واقع این اطلاعات و تجربیات است که باعث می شود فرد به عنوان کارگزاری در یک حرفه فعالیت کند. کارگزار با مشاوره ها و اقداماتی که انجام می دهد نقش تعیین کننده ای در معاملات و حتی رونق و توسعه مشاغل مختلف دارد. به عنوان مثال کارگزاری املاک به شخص یا شرکتی گفته می شود که اطلاعات جامع و کاملی در زمینه فروش ملک داشته باشد.
کارگزار از دوره های رکود یا رونق در بازار آگاه است و می داند بهترین زمان برای فروش یا خرید ملک چه زمانی است و بدون شک این اطلاعات را طبق درخواست مشتری ارائه می دهد.
زمانی که مشتری بخواهد ملک را با قیمت مناسب بفروشد، کارگزار می تواند مشتریانی برای خرید ملک با قیمت مناسب پیدا کند. از طرفی اگر کارفرما بخواهد ملکی با شرایط مساعدتر خریداری کند، کارگزار شرایطی را در نظر می گیرد که کمترین قیمت را برای خرید ملک بپردازد. نکته مهم این است که کارگزار از تجربیات و اطلاعات خود در راستای اهداف کارفرما استفاده کند تا بهترین نتیجه را بگیرد.
تفاوت قرارداد کارگزاری فروش ملک با قرارداد کارگزاری خرید ملک چیست؟
مشاوران املاک، به ویژه مشاوران املاک، در مورد تمام جنبه های تجارت خود آگاه هستند. خدمات ارائه شده توسط کارگزاران به آنچه شما از آنها می خواهید بستگی دارد. آنچه شما می خواهید و نوع معامله ای که قصد انجام آن را دارید، بر خدماتی که کارگزار به شما ارائه می دهد تأثیر می گذارد. ممکن است فردی فقط در زمینه فروش ملک نیاز به کمک داشته باشد و استفاده از قرارداد کارگزاری املاک را ضروری بداند. یا برعکس، ممکن است کارفرما بخواهد با استفاده از قرارداد کارگزاری خرید ملک، مسئولیت یافتن مشتری برای ملک خود را به کارگزار واگذار کند.
کارگزار املاک اطلاعات کامل و جدیدی از شرایط فروش، شرایط خرید، نحوه صحیح انجام معامله ملک، زمان مناسب خرید و فروش، موقعیت جغرافیایی املاک و نوسانات بازار املاک را در اختیار مشتری قرار می دهد. شرایط پرداخت اقساط و پرداخت نقدی و دادن بسیاری اطلاعات دیگر.
قرارداد کارگزاری فروش ملک
تفاوت آژانس املاک با مشاوران آژانس املاک چیست؟
با توضیحاتی که در زمینه کارگزاری املاک یا کارگزاری املاک داده شد، ممکن است تصور کنید که این قرارداد تقریباً شبیه کاری است که یک مشاور املاک منصف ممکن است انجام دهد. برای توضیح این موضوع باید بگوییم که شرایط کاری بنگاه های معاملات ملکی با مشاوران آژانس املاک بسیار متفاوت است. کارگزار با مشتریان، فروشندگان و خریداران زیادی در ارتباط است و می تواند بسیاری از این افراد را در معاملات مختلف با توجه به شرایط و خواسته هایشان به یکدیگر معرفی کند. یک کارگزار می تواند در بسیاری از قراردادها به عنوان واسطه عمل کند و معاملات بهتری انجام دهد.
یک مشاور املاک باید در زمینه کاری خود که شامل شناخت املاک، مشتریان، بازاریابی و بسیاری موارد دیگر می شود، به خوبی آشنا باشد. به نوعی او در یک معامله نقش کارگزار و بازاریاب را به طور همزمان ایفا می کند. یک کارگزار باید به عنوان واسطه بین خریدار و فروشنده عمل کند، اما منافع کارفرمای خود را در نظر بگیرد. کارگزار نقش کلیدی در معامله ایفا می کند. کارگزار می تواند به خریدار یا فروشنده (کارفرمایش) بگوید که زمان مناسبی را برای خرید و فروش انتخاب نکرده است. او مشاوری است که باید به سود و زیان کارفرما رسیدگی کند.
درست است که بین مشاور و مشاور املاک شباهت هایی وجود دارد، اما قرارداد کارگزاری املاک با مشاوره املاک متفاوت است. کارگزار ارتباطات زیادی دارد. او می تواند افراد را در معاملات مختلف با توجه به نیازشان به یکدیگر معرفی کند. به طور خلاصه، کارگزار بر خلاف مشاور، منابع یک طرف معامله را بیشتر در نظر می گیرد. به هر حال یکی از طرفین کارفرمای اوست و حقوقش را می دهد. از طرفی مشاور سعی می کند منافع دو طرف را در نظر بگیرد و از هر دو پورسانت دریافت می کند.
چنین مسئولیت هایی که برای نقش کارگزار ذکر کردیم ممکن است کمی شبیه به معاملات ملکی یا بنگاه های معاملات ملکی باشد، اما نکته مهم این است که تفاوت عملی تری بین مشاور املاک و مشاور املاک وجود دارد. این تفاوت زمانی مشهود است که کارگزار به طور خاص با قراردادی در اختیار شما یا شرکت شما قرار گیرد. با همکاری با یک کارگزار به راحتی می توانید تفاوت کاری که او انجام می دهد و نحوه کار مشاوران املاک را مشاهده کنید. با تنظیم قرارداد کارگزاری املاک، کارگزار منحصراً مدافع حقوق شماست.
نحوه نوشتن قرارداد کارگزاری برای خرید یا فروش ملک
اگر فردی بخواهد کار خود را به کارگزاری بسپارد که به هدف معامله ملکی او برسد، چه باید بکند؟ بدون شک اولین قدم در این شرایط نوشتن قرارداد کارگزاری املاک است که نگرانی های معاملاتی را به حداقل برساند. تعیین رابطه کاری بین کارفرما و کارگزار در قراردادی نوشته می شود.
عنوان قرارداد
اول از همه، باید مشخص کنید که هدف شما از این قرارداد چیست و به دنبال چه چیزی هستید؟ سفارش کار شما به کارگزار در یک عنوان کوتاه تعریف شده است. عنوان اطلاعات کاملی در مورد هدف شما از قرارداد و هدف کلی کار با کارگزار ارائه می دهد
مشخص می کند اگرچه عنوان قرارداد مختصر است، اما عموماً به محتوای قرارداد اشاره دارد. نکته مهم در انتخاب عنوان قرارداد این است که سعی کنید عنوان را با محتوا مطابقت دهید. زیرا در مراجع قضایی به محتوای قرارداد توجه می شود.
می توانید از عنوان «قرارداد کارگزاری برای خرید ملک» یا عنوان «قرارداد کارگزاری برای فروش ملک» استفاده کنید یا حتی ممکن است بخواهید این دو گزینه را با هم داشته باشید. در اینجا بهتر است از عنوان «قرارداد کارگزاری خرید و فروش ملک» استفاده شود. به طور کلی در عنوان باید نمایندگی و عملی که قرار است انجام شود را ذکر کنید.
مشخصات کارگزار و کارفرما در قرارداد کارگزاری خرید ملک و یا در قرارداد کارگزاری فروش ملک چگونه درج شده است؟
در هر قراردادی ذکر اطلاعات و مشخصات طرفین قرارداد ضروری است. قرارداد کارگزاری جدا از این ماجرا نیست و باید در مورد کارگزار و کارفرما به طور کامل توضیح داده شود. در این قسمت از قرارداد در قسمت مربوط به اطلاعات کارگزار اطلاعاتی از قبیل نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، شماره ملی، آدرس دقیق محل سکونت، کد پستی و شماره تماس درج شده است. این اطلاعات مشخصات هویتی است که کارگزار با آن شناسایی می شود. از طرفی با استفاده از این اطلاعات مشخص می شود که چه کسی مسئول قرارداد است.
قرارداد کارگزاری نمی تواند با اشخاص حقیقی منعقد شود و مسئولیت کارگزاری به شرکت ها و مؤسساتی که منحصراً در زمینه کارگزاری فعالیت می کنند واگذار می شود. اگر کارگزار شما فردی مستقل و انسانی باشد طبق قانون به او شخص حقیقی گفته می شود و اطلاعات و مشخصاتی که قبلا توضیح دادیم برای معرفی او کافی است. ممکن است بخواهید با یک شرکت کارگزاری کار کنید. شرکت های زیادی هستند که در زمینه کارگزاری فعالیت می کنند و خدمات مفیدی در این زمینه ارائه می دهند.
این شرکت ها در قرارداد جزو اشخاص حقوقی محسوب می شوند و لازم است اطلاعاتی از قبیل نام شرکت، شماره ثبت، کد اقتصادی، آدرس دقیق محل شرکت، تلفن، نام نماینده و سمت نماینده آنها در قرارداد ثبت شود.
نحوه نوشتن موضوع چگونه است؟
در این قسمت از قرارداد می توانید رابطه کاری با کارگزار و آنچه از او می خواهید را به طور کامل توضیح دهید. برای مثال می توانید مشخص کنید که از تنظیم نمونه قرارداد کارگزاری خرید ملک، قرارداد کارگزاری فروش ملک و یا قرارداد کارگزاری خرید و فروش ملک چه می خواهید؟ علاوه بر این، تمام وظایف و مسئولیت هایی را که انتظار دارید مشاور املاک برای شما انجام دهد را در این قسمت توضیح می دهید.
مشاوره در زمینه خرید و فروش، صحبت با فروشنده یا خریدار و جلب اعتماد و رضایت آنها، تسهیل شرایط خرید و فروش ملک و حضور در زمان عقد قرارداد خرید و فروش ملک از جمله مواردی است که به عنوان مسئولیت ها و وظایف یک مشاور املاک تعیین می شود.
قرارداد کارگزاری املاک مانند هر قرارداد کارفرمای دیگری شامل موضوع قرارداد و مشخصات کارگزار و کارفرما می باشد. بدون شک حقوق مالی کارگزار در این قرارداد ذکر شده است. مدت معامله نیز در قرارداد نوشته شده است. تعهدات و شرایط فسخ قرارداد نیز باید در یک قرارداد متوازن وجود داشته باشد. در ادامه به هر یک از این موضوعات به اختصار می پردازیم.
قرارداد کارگزاری املاک یک سند مجموعه ای است که مشخص می کند رابطه کاری بین کارگزار و کارفرما این قرارداد حاوی اطلاعاتی درباره عنوان قرارداد، مشخصات طرفین، موضوع قرارداد، مدت معامله، حق الزحمه کارگزار، نحوه پرداخت حق الزحمه، تعهدات، شرایط فسخ قرارداد و سایر موارد مهم شرایط تعیین شده در متن قرارداد تعیین کننده رابطه بین کارفرما و کارگزار است.
مدت قرارداد کارگزاری املاک
کارگزار وظیفه دارد برای مدت معینی به کارفرما خدمات ارائه دهد. در قرارداد کارگزاری املاک، نوشتن دوره همکاری بسیار مهم است.
مدت قرارداد کارگزاری املاک یکی از موارد مهمی است که در نگارش قرارداد باید مورد توجه قرار گیرد. ممکن است قصد انجام یک معامله خاص را داشته باشید و برای انجام آن معامله به یک کارگزار نیاز داشته باشید یا ممکن است برای یک همکاری طولانی مدت قراردادی تنظیم کنید. در این قسمت از قرارداد، مدت زمان لازم برای انجام عملیات مربوط به کارگزاری تعیین می شود. مدت زمان توافق شده در متن قرارداد نوشته شده است.
نحوه پرداخت حق الزحمه قرارداد کارگزاری املاک چگونه است؟
شرایط پرداخت حقوق نیز یکی از بندهای اجباری و مهم قرارداد کارگزاری املاک است. مذاکره قبل از نوشتن قرارداد در خصوص تعیین هزینه ها لازم و ضروری است. در اغلب موارد، مشاور املاک کارمزد ثابتی دریافت می کند و حقوق او به مبلغ معامله ارتباطی ندارد. کارگزار مسئولیتی در قبال هزینه های اضافی مانند مالیات، بیمه و عوارض شهرداری ندارد. پرداخت این اقلام مربوط به کارفرما می باشد.
بدون شک استفاده از خدمات کارگزاری مستلزم پرداخت هزینه کارگزاری است. درست است که کارگزار نقش واسطه و نوعی کارگزار را دارد اما مثل آنها پورسانت دریافت نمی کند. در واقع کارگزار به غیر از واسطه گری دانش خاصی برای این کار دارد. مقایسه کارگزاری با کارگزاری درست نیست و نمی توانیم این دو را یکی بدانیم.
برای تعیین میزان حق الزحمه لازم است برای کارفرما و کارگزار قبل از شروع کار با یکدیگر مذاکره کنند. در نهایت مبلغ توافق شده به عنوان حق الزحمه کارگزار در نظر گرفته شده و در متن قرارداد قید می شود. کارگزار موظف است سفارش مشتری را تکمیل کند و در مقابل مشتری نیز موظف است مبلغی را که در قرارداد تعیین شده است به او بپردازد.
در این شرایط فرقی نمی کند که ملک با چه قیمتی معامله شده است. کارگزار کارمزد دریافت می کند و مبلغی که دریافت می کند ربطی به مبلغ معامله ملک ندارد. ضمناً پس از اتمام قرارداد خرید یا فروش، هیچ مسئولیت دیگری بر عهده کارگزار نخواهد بود.
توجه داشته باشید که هر معامله ممکن است دارای هزینه های اضافی مانند هزینه های جاری آب، برق و گاز یا مالیات، بیمه، عوارض شهرداری، اقساط و هر چیز دیگری باشد. مسئولیت این هزینه ها ربطی به کارگزار ندارد و به عهده کارفرما می باشد. می توانید از کارگزار بخواهید که تمامی مسئولیت ثبت اسناد اداری، حقوقی و مالی را به عهده بگیرد.
حق الزحمه کارگزار نیز بر حسب مسئولیتی است که بر عهده گرفته است. طرفین قرارداد نیز باید در مورد نحوه پرداخت هزینه به توافق برسند. ممکن است کارفرما بخواهد حق الزحمه کارگزار را به صورت اقساطی بپردازد یا تصمیم بگیرد که در پایان کار تمام مبلغ را بپردازد.
تعهدات و وظایف کارگزار در قرارداد کارگزاری املاک
نوشتن تعهدات و وظایف کارگزار در قرارداد، ایجاب می کند که بر اساس تعهدات مندرج در قرارداد عمل کند. کارگزار موظف است موارد خواسته شده در موضوع قرارداد را انجام داده و به مسئولیت های خود عمل کند. همچنین در صورتی که کارفرما شرط خاصی داشته باشد می تواند در این قسمت از قرارداد اضافه کند. به عنوان مثال ممکن است کارفرما بخواهد در مناطق خاصی از یک شهر ملکی بخرد و بفروشد یا بخواهد ملکی را با اقساط، بیمه یا شرایط دیگر بخرد و بفروشد. کارگزار با ذکر این موارد در قسمت وظایف و تعهدات و مسئولیت ها متعهد می شود که طبق این دستورالعمل عمل کند. البته تعهدات کارفرما نیز در این قسمت از قرارداد درج شده است.
شرکت توسعه آساک تامین با کادری مجرب متشکل از مهندسان عمران، معماران، متخصصان بازاریابی (فارغ التحصیل این رشته) کامل ترین بانک خدمات بازاریابی و فروش املاک را به کارفرمایان ارزشمند ارائه می دهد. انجام ساخت و ساز با توجه به نیاز بازار و در حین ساخت و همچنین پس از اتمام پروژه، عملیاتی نمودن برندسازی و فروش پروژه تا فروش کلیه واحدها (تجاری، اداری، مسکونی) می باشد. به بهترین شکل ممکن تکمیل شد. . هدف ما به عنوان کارگزاری املاک فروش هر چه سریعتر ساختمان و اطمینان از حداکثر سود معقول و قابل قبول پروژه است.
یکی از مهمترین ویژگی های قرارداد کارگزاری این است که کارگزار فقط برای انجام کار حق الزحمه دریافت می کند. بنابراین موظف است معامله ملکی را با توجه به شرایط مورد نظر شما انجام دهد. فروش ملک به قیمت بالاتر یا کمتر تفاوتی در میزان حق کارگزاری ندارد. این شرایط باعث می شود که کارگزار قصد معامله با قیمت بالا یا پایین را نداشته باشد. این شرایط در معاملاتی که مشاوران املاک انجام می دهند کاملا برعکس است.
مشاوران بنگاه املاک به صورت پورسانت فعالیت می کنند و مبلغ دریافتی آنها به صورت درصدی تعیین می شود. به همین دلیل به احتمال زیاد سعی در افزایش درصد دریافتی دارند.
از طرفی مشاوران آژانس املاک هر دو طرف معامله را در نظر می گیرند. آنها ممکن است بخواهند شرایط برای هر دو طرف برابر باشد یا شرایط بهتری را برای یکی از طرفین به نفع خود فراهم کنند. از سوی دیگر، کارگزارانی توسط یکی از طرفین تعیین می شوند تا معامله را انجام دهند و همیشه منفعت کارفرما را در نظر بگیرند. در برخی از قراردادهای کارگزاری ممکن است حق الزحمه کارگزار به صورت درصدی تعیین شود. در این موارد اشکالی ندارد زیرا منافع کارفرما و کارگزار به یکدیگر مرتبط است.
ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که مشاوران املاک پیشنهاداتی یا توصیه هایی می کنند که برای شما چندان خوب نبوده و در آینده متوجه می شوید که می توانستید انتخاب بهتری داشته باشید. کارگزاران به دلیل علایق مشترکی که با شما دارند سعی می کنند بهترین پیشنهادها را ارائه دهند.
فسخ قرارداد کارگزاری املاک چگونه است؟
اگر مشکلات در روند باعث شود هر یک از طرفین بخواهند قرارداد را فسخ کنند چه؟ بدون شک در قرارداد کارگزاری املاک باید شرایطی در این زمینه نیز مشخص شود. عقد کارگزاری از نظر قانون مدنی عقدی ضروری است. یعنی هر دو طرف قرارداد ملزم به حضور در قرارداد هستند و نمی توانند بدون دلیل قرارداد را یک طرفه فسخ کنند. البته قانون به کارفرما و کارگزار این اجازه را می دهد که در شرایط خاصی با قرار دادن شرایطی برای فسخ قرارداد، قرارداد را فسخ کنند. از جمله مواردی که می توانید در قسمت فسخ قرارداد به عنوان شرایط در نظر بگیرید عبارتند از: عدم انجام تعهدات و مسئولیت ها، سپردن کار به دیگری بدون اطلاع کارفرما، بداخلاقی و خیانت در محل کار و مواردی از این دست. این شرایط در متن قرارداد کارگزاری املاک نوشته شده است. با حضور دو طرف و بر اساس مفاد این بند قرارداد فسخ می شود.
مرجع حل اختلاف قرارداد کارگزاری املاک
همان طور که گفتم اختلاف و اشکال در معامله از مسائلی است که ممکن است در هر قراردادی پیش بیاید. داشتن یک قرارداد معتبر به عنوان سند حقوقی به شما کمک می کند تا به راحتی به دادگاه مراجعه کنید و از مراجع قانونی بخواهید به شکایت شما رسیدگی کنند. هر چند گاهی اوقات روند دادگاه زمان بر، پرهزینه و طولانی است. برای جلوگیری از این امر، بخشی از قرارداد را مرجع حل اختلاف در نظر می گیریم. این امر باعث می شود در صورت بروز مشکل مراجعه به دادگاه غیرضروری باشد و داور تعیین شده در قرارداد بین طرفین داوری و رای دهد. رای داور قرارداد لازم الاجرا بوده و طرفین موظف به رعایت آن می باشند.
قرارداد کارگزاری بیع ملک و اهمیت آن
مردم وقتی با یک کارگزار کار می کنند متوجه روش متفاوتی از کار می شوند. یک کارگزار از حقوق کارفرما دفاع می کند. قرارداد کارگزاری عبارت است از خرید یا فروش ملک به نحوی که در ازای انجام یک کار حق الزحمه دریافت شود.
در قرارداد کارگزاری فرقی نمی کند که قیمت ملک را بالاتر یا کمتر بخوانید. شما درصدی پورسانت دریافت نمی کنید و این به نفع خریدار و فروشنده است. مشاور املاک فکر نمی کند که منافع طرفین یکسان باشد. منفعت کارفرما را در نظر می گیرد. بنابراین مردم مطمئن هستند که یک کارگزار به نفع کارفرمای خود عمل می کند و بهترین پیشنهادها را ارائه می دهد.
از جمله دلایل ایجاد آژانس املاک می توان به عوامل زیر اشاره کرد:
رکود صنعت ساختمان در کشور به وضوح قابل مشاهده است، با این حال بسیاری از سازندگان پروژه های عمرانی در تلاش برای حفظ صنعت خود هستند. در 15 سال گذشته به دلیل گسترش انبوه سازی در کشور و اصرار کارفرمایان برای فروش سریعتر املاک، مشاوران سنتی املاک دیگر از عهده این درخواست برنیامدند. در نتیجه، سازمان هایی به نام آژانس های املاک یا شرکت های بازاریابی شروع به کار کردند تا با استفاده از سیستم های بازاریابی جدید، فروش املاک و مستغلات را سرعت بخشند. مشاوران املاک سنتی ابتدا در مقایسه با آژانس های املاک کاملاً ثابت عمل کردند. یعنی هم فروشنده و هم خریدار به آنها مراجعه می کردند و مطالبات خود را مطرح می کردند. پس از توافق طرفین قرارداد بین آنها منعقد شد. مدیریت پروژه از اتلاف جلوگیری می کند:
منابع انسانی
مواد
مدیریت زمان
بودجه
استفاده صحیح از منابع یکی از عوامل مهم در جلوگیری از تلفات ساختمانی است.
اما اگر نگاه دقیق تری به این موضوع بیندازیم متوجه می شویم که افزایش سرعت فروش یکی از مهم ترین عوامل تضمین سود در صنعت ساختمان است. خرید و فروش ملک امری تخصصی و مدیریتی به ویژه برای صاحبان سرمایه در این صنعت است. عدم فروش املاک و مستغلات، سرمایه گذاران را با مشکل نقدینگی مواجه می کند و توانایی آنها را برای اتمام پروژه های در حال ساخت یا شروع پروژه های جدید کاهش می دهد و در واقع سرمایه آنها راکد می ماند.
نقش ابزارهای بازاریابی در فروش ملک:
نمایندگی های بازاریابی و فروش در حین ساخت پروژه با روش های نوین بازاریابی و برندینگ که بر روی املاک انجام می دهند باعث می شوند ملک چه در پیش فروش و چه در فروش پس از اتمام پروژه سریعتر و با مناسب ترین قیمت به فروش برسد. .
استفاده از ابزارهای بازاریابی می تواند خیال سرمایه گذاران عرصه ساخت و ساز را از فروش به موقع و به قیمت ساختمان راحت کند تا بتوانند با خیالی آسوده پروژه را بسازند و چرخ مهم ترین صنعت کشور را بچرخانند.
جهت عضویت در اینستاگرام توسعه عمران آساک کلیک کنید.
قرارداد کارگزاری خرید ملک
این قرارداد به تاریخ … در تهران بین ما (سهام خاص) به شماره ثبت… …. ثبت شده در اداره ثبت شرکتهای تهران با نمایندگان صاحبان امضای مجاز آقای ……. …. به عنوان مدیر عامل و ……….. به عنوان عضو هیأت مدیره به آدرس: تهران … تلفن……. که از آن به عنوان «کارفرما» یاد می شود. « در این قرارداد از یک سو و ……….. روی شماره ملی… ………. و شماره موبایل ……… به نشانی ……………. که در این قرارداد به اختصار «کارگزار» نامیده می شود، از طرفی با رعایت کلیه شرایط ذیل، طرفین ملزم و متعهد به انجام تمامی موارد می باشند. مفاد مندرج در متن این قرارداد.
ماده 1) موضوع قرارداد:
همکاری با کارگزار برای شناسایی و مکان یابی املاک اداری یا تجاری به منظور معرفی به کارفرما جهت خرید املاک شناسایی شده توسط کارفرما و انجام مذاکرات لازم با فروشندگان املاک یا کارگزاران و بنگاه های معاملات ملکی تا مرحله نهایی جهت تنظیم قرارداد و همچنین ارائه مشاوره تخصصی به کارفرما در خصوص املاک مورد نظر و پیگیری موضوع تا مرحله انعقاد قرارداد.
ماده دو) مدت قرارداد:
مدت قرارداد از ………. تا ………. می باشد که با توافق طرفین قابل تمدید می باشد.
ماده 3) حق الزحمه قرارداد و نحوه پرداخت آن:
حق الزحمه کارگزار برای انجام موضوع قرارداد با توافق طرفین به مبلغ ………. ریال معادل …………… تعیین شد. تومان و موافقت شد که به شرح زیر به کارگزار پرداخت شود. .
الف) مبلغ………… ریال معادل ………. تومان در یک فقره چک به شماره ………. مورخ. .. ………… مسئولیت بانک …………… شعبه ……………. .. همزمان با انعقاد این قرارداد به عنوان پیش پرداخت به کارگزار پرداخت شد.
ب) یک فقره چک به مبلغ …………. ریال معادل ……… تومان به شماره ………. قابل پرداخت. توسط بانک ………………… شعبه …………….. به عنوان تسویه حساب قطعی به کارگزار تحویل و به عنوان کارگزار پس از انجام مفاد بند 8 ماده 4 این قرارداد مبلغ این چک را وصول می کند.
تبصره 1: پرداخت مبلغ توافق شده به صورت خالص بوده و کسری از آن اعمال نخواهد شد و پرداخت هرگونه کسور قانونی به عهده کارفرما خواهد بود.
تبصره 2: به غیر از مبلغ توافق شده، به هیچ عنوان مبلغ دیگری به کارگزار تعلق نمی گیرد.
ماده چهار) تعهدات کارگزار:
1- کارگزار موظف است املاکی را که دارای تسهیلات بانکی هستند و یا فروشندگان مایل به فروش اقساطی هستند شناسایی و به کارفرما معرفی کند.
2- کارگزار موظف است تنها املاکی را که در مناطق 3، 2، 1 و 4 تهران واقع شده اند شناسایی و به کارفرما معرفی کند.
3- کارگزار متعهد می شود از ابتدای شناسایی املاک و معرفی آنها به کارفرما تا مرحله تنظیم قرارداد و نهایی شدن فروش و معاوضه قراردادهای منعقده کلیه اقدامات لازم را انجام داده و در کنار کارفرما حضور داشته باشد.
4- کارگزار متعهد می شود کلیه اطلاعات و مدارک مربوط به کارفرما را محرمانه تلقی کرده و از افشای آنها خودداری کند.
5- کارگزار متعهد به رعایت کلیه الزامات قانونی و قانونی در انجام تعهدات این قرارداد می باشد.
6- کارگزار حق واگذاری تمام یا بخشی از موضوع قرارداد را بدون هماهنگی قبلی با کارفرما به اشخاص دیگر ندارد.
7- کارگزار هیچگونه مسئولیتی در قبال پرداخت یا تضمین تمام یا قسمتی از قیمت معامله یا حق کمیسیون بنگاه معاملات ملکی و یا هر هزینه دیگری ندارد و پرداخت کلیه هزینه ها تحت هر عنوان و به هر شخصی به عهده شرکت می باشد. کارفرما.
8- پایان تعهدات کارگزار تا مرحله تنظیم و مبادله قرارداد بین کارفرما و فروشندگان ملک بوده و پس از آن کارگزار تحت هیچ عنوان مسئولیتی نخواهد داشت.
ماده 5) تعهدات کارفرما:
1- کارفرما موظف است پس از انجام معامله و مبادله قرارداد با فروشندگان نسبت به پرداخت چک موضوع بند (ب) ماده 3 این قرارداد اقدام نماید.
2- کارفرما متعهد است کلیه امکانات و همکاری های لازم و متعارف را برای تحقق موضوع قرارداد به درخواست کارگزار فراهم کند.
ماده ششم) حل و فصل اختلافات:
هر گونه اختلاف ناشی از تفسیر یا تغییر یا اجرای قرارداد از طریق مذاکره حل و فصل خواهد شد و در صورتی که به هر دلیل ظرف مدت دو هفته حل نشد موضوع از طریق داور حل و فصل خواهد شد.
تبصره: طرفین این قرارداد آقای ………… فرزند ……….. به شماره ملی ………… می باشد. در آدرس ……….. به عنوان داور طرفین انتخاب شدند و داور با امضای این قرارداد داوری را پذیرفت.
ماده هفتم) نشانی طرفین قرارداد:
نشانی های مذکور طبق ماده 1010 قانون مدنی در امور مربوط به این قرارداد اقامتگاه طرفین تلقی می شود و هر یک از طرفین موظف است ظرف 48 ساعت از تغییر نشانی به طرف مقابل اطلاع دهد. در صورت تغییر آدرس، در غیر این صورت کلیه اوراق و تذکرات به آدرس فوق ارسال و تحویل داده شده تلقی خواهد شد.
ماده هشتم) تعداد نسخه های قرارداد:
این قرارداد در 8 ماده و در 2 نسخه بین طرفین امضا و مبادله شد که همگی دارای یک حکم واحد است.
نتیجه
لزوماً همه افراد اطلاعات کاملی در مورد معاملات ندارند. مردم به کارگزاران در این زمینه مراجعه می کنند. در بازار املاک همکاری با کارگزار در بسیاری از موارد مفید خواهد بود. این افراد در بازارهای بین المللی به عنوان کارگزار شناخته می شوند و گاهی اوقات به صورت شرکتی فعالیت می کنند.
فعالیت کارگزار با بنگاه معاملات ملکی متفاوت است. یک کارگزار به نفع کارفرما عمل می کند و ممکن است پیشنهاد دهد که معامله نکنید. کارگزار حق الزحمه ثابتی دریافت می کند و کم یا زیاد بودن ارزش ملک تغییری در حقوق او ایجاد نمی کند.
برای نوشتن قرارداد کارگزاری ملکی باید به نکاتی توجه کرد. قرارداد باید شامل عنوان قرارداد و مشخصات طرفین باشد. در قرارداد باید تمام نکات از نحوه فسخ تا شرح وظایف و تعهدات نوشته شود. این قرارداد مبنایی برای مراجع قانونی برای رسیدگی به شکایات شما است. بنابراین باید در نگاشت آن به جزئیات و نکات کاربردی دقت شود.
این قرارداد بیشتر توسط افراد یا شرکت هایی استفاده می شود که فعالیت اصلی آنها خرید و فروش ملک است و می خواهند به جای معامله با بنگاه های معاملات ملکی از تجربیات و اطلاعات کارشناسانی که توانایی مذاکره و چانه زنی را دارند در خرید ملک مورد نظر خود موفق شوند. او همسری با فروشندگان دارد و از استعدادهای بازاریابی و فروش نیز بهره می برد.