پروانه ساخت | مراحل گرفتن پروانه ساخت روستایی | هزینه اخذ و صدور | 0 تا 100

توسط0
18169
پروانه ساخت | مراحل گرفتن پروانه ساخت روستایی | هزینه اخذ و صدور | 0 تا 100

پروانه ساخت

برای مشاوره یا انجام امور جواز ساخت و پروانه ساخت شهرداری ، کمیسیون های ماده 100 ماده 99 و ماده 77 ، عوارض شهری ، قرارداد با وکیل پایه یک برای امور شهرداری و… با کارشناسان و مهندسان مجرب شرکت توسعه عمران آساک تامین می توانید اینجا کلیک کنید و بلافاصله با ما ارتباط بگیرید .

ساخت املاک تجاری و مسکونی مستلزم رعایت ضوابط مهم به منظور حفظ حقوق شهروندان ساکن در شهر است. به همین دلیل قوانین مهمی نیز به تصویب رسیده است که از جمله آنها می توان به لزوم اخذ پروانه ساخت اشاره کرد. اما سوال اینجاست که پروانه ساخت و ساز دقیقا چیست و چه کاربردی دارد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که پروانه ساختمانی مجوزی است که افرادی که قصد ساخت ملک تجاری یا مسکونی را دارند باید از شهرداری اخذ کنند. بنابراین پروانه ساخت ملک در واقع مجوزی برای اجرای قانونی ساخت و ساز است و به همین دلیل افرادی که قصد ساخت و ساز دارند اما بدون اخذ مجوز اقدام به ساخت و ساز می کنند، نه تنها نمی توانند پایان کار ساختمانی را دریافت کنند. ، مشمول جریمه نیز خواهند شد.

صفر تا صد پروانه ساختمان

حتما می دانید که قبل از اینکه بخواهید هر نوع ساخت و سازی انجام دهید باید از مراجع ذیربط و قانونی مانند شهرداری مجوزی بگیرید که به آن پروانه ساخت می گویند. این مجوز در واقع تایید کننده قانونی بودن عملیات اجرایی انجام شده توسط شماست و در صورت عدم صدور هرگونه ساخت و ساز غیرقانونی تلقی می شود. در این مقاله قصد داریم شما را با مراحل صفر تا صد اخذ پروانه ساختمانی و مراحل آن آشنا کنیم. کار را برای شما توضیح خواهیم داد پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

جهت ارتباط مستقیم با کارشناسان مجرب مهندسی با شماره 09123173270 در ارتباط باشید.

پروانه ساختمان چیست؟

جواز ساخت همانطور که از نامش پیداست در مواردی اخذ می شود که ساختمانی احداث می شود. به همین دلیل در مواردی مانند نوسازی نیازی به اخذ پروانه ساخت نیست. در پروانه ساخت مواردی از قبیل مشخصات مالک و خود ملک، مساحت زمین و تراکم بنا مشخص شده است به طوری که ساخت و ساز باید طبق مفاد پروانه انجام شود. در غیر این صورت حسب مورد با ضمانت جریمه یا تخریب مواجه خواهد شد. چون فرد، مرتکب تخلف عدم رعایت ضوابط پروانه ساخت شده است.

 

آیا پروانه ساختمان سند رسمی است؟

به آن برگه ای سند رسمی گفته می شود که در دادگاه و هنگام اقامه دعوی قابل استفاده باشد. برای سند رسمی، تعاریف و معیارهای مختلفی را بیان می کنند، اما همه آنها در اصول اولیه مشترک هستند.

به این دلیل با موضوع سند رسمی سروکار داریم که قصد داریم ارتباط آن با پروانه ساختمانی را بررسی کنیم و بدانیم آیا این پروانه که از آن به عنوان پروانه ساختمانی یاد می شود سند رسمی و قابل ارائه است یا خیر. و در مراجع قضایی قابلیت استناد دارد یا خیر.

به طور کلی به سندی رسمی گفته می شود که در مراکز دولتی یا عمومی مانند دفاتر اسناد رسمی، توسط کارگزار دولتی یا کارگزار شخصی با مجوز قانونی تنظیم می شود. حال باید دید که پروانه ساختمانی سند رسمی محسوب می شود و آیا شرایط رسمی بودن بر آن جاری است یا خیر. در قسمت های بعدی این موضوع را به طور واضح و شفاف بررسی خواهیم کرد.

برای گرفتن پروانه ساختمان چه مدارکی لازم است؟

1-     اصل و تصویرسند مالکیت

2-    اصل و تصویر شناسنامه مالک  یا مالکین

3-  اصل وتصویر فیش نوسازی جاری

4-   حضورکلیه مالکین یا وکیل قانونی

5-   اصل و تصویر وکالت نامه و شناسنامه وکیل در صورت مراجعه وکیل

6-   اصل وتصویر گواهی انحصاروراثت درصورت فوت مالک

7-   نقشه GIS  که محل ملک توسط مالک بر روی آن مشخص گردد ونقشه به واحد طرح تفصیلی ارائه شود.

8-  ارائه گواهی 6 و 8 قانون زمین شهری ( درصورتی که ملک فاقد ساختمان باشد).

9-   اصل وتصویر صورت مجلس تفکیکی برای املاکی که دارای سند آپارتمانی باشند.

10-  در صورتی که درخواست مالک تخریب و نوسازی باشد فرم تعهدتخریب از شهرداری اخذ و توسط مالک گواهی امضا شود.

مدت زمان صدور و اعتبار پروانه ساختمان

مدت اعتبار پروانه ساختمان دو سال از تاریخ صدور آن است. مدت‌زمان لازم برای ساخت تمام پروژه‌های ساختمانی بر اساس متراژ آن‌ها تعیین می شود. اگر مالک در این مدت ساخت و ساز را به اتمام نرساند ابتدا به او اخطار داده ‌شده و سپس مشمول عوارض تعویق خواهد شد. مهلت هر مرحله از عملیات ساختمانی برحسب متراژ و تعداد طبقات در قالب یک جدول تعیین می‌گردد. به‌عنوان یک معیار کلی ساخت یک ساختمان حدود چهار سال در نظر گرفته می‌شود. چون شهرداری فرصت کافی برای تمدید پروانه ساختمان در نظر می گیرد لذا بعد از پایان دوره، امکان تمدید وجود ندارد.

بعد از گذشت مدت‌ زمان مجاز برای ساخت ساختمان مالک ملزم به دریافت مجوز ساخت جدید و پرداخت بیست درصد از محاسبات پروانه به نرخ روز خواهد شد. در این صورت شهرداری پروانه قبلی را برای یک دوره سه‌ساله تمدید می‌کند.

بلافاصله اینجا کلیک نمایید و با کارشناسان و مشاوران ما ارتباط برقرار نمایید.

مشاوره پروانه ساخت مجوز ساخت صدور پروانه ساخت

چرا باید پروانه ساختمانی سند رسمی تلقی شود؟

پس از بررسی ها و تعاریف موجود به این سوال اصلی می رسیم که آیا می توان پروانه ساختمان را به عنوان سند رسمی تشخیص داد یا خیر؟ در مورد آن صحبت می کنیم و مفاد قانون را بررسی می کنیم.

طبق تعریف سند رسمی، پروانه ساختمانی نیز می تواند در همین گروه اسناد قرار گیرد و به عنوان سند رسمی تلقی شود. دلایل متعددی برای این ادعا وجود دارد. قانون و مراکز مربوطه که بر ساخت و ساز نظارت دارند، قابلیت هایی را به دارنده آن اعطا کرده اند.

با این قابلیت ها می تواند در اکثر سازمان ها حقوقی را مطالبه کند و از امتیازاتی که برای پروانه ساختمان در نظر گرفته شده است استفاده کند. البته باید به یاد داشته باشیم که پروانه ساختمان تا زمانی که معتبر باشد به عنوان سند رسمی شناخته می شود.

پس از اتمام ساخت و ساز و اتمام کار، جای خود را به سند رسمی ساختمان می دهد. البته نباید فراموش کرد که ماهیت آن حتی پس از اتمام ساخت همچنان حفظ شده و از اعتبار بالایی برخوردار است.

 

فرق مجوز ساخت با پروانه ساخت

در واقع هیچ تفاوتی بین پروانه ساخت و پروانه ساختمانی وجود ندارد و مراحل تهیه و اخذ پروانه ساختمانی که همان پروانه ساختمانی است با صدور قرعه کشی انجام می شود و امور اداری که باید انجام شود. تکمیل شود تا مجوز در نهایت منجر به صدور مجوز شود.

 

استعلام پروانه ساختمان

در بحث پروانه ساخت موضوع دیگری مطرح می شود و آن اینکه آیا امکان استعلام پروانه ساخت وجود دارد یا خیر. در صورت مثبت بودن پاسخ، راه استعلام پروانه ساخت چیست؟ به همین مناسبت در این قسمت قصد داریم نحوه استعلام پروانه ساخت را بررسی کنیم.

استعلام پروانه ساختمانی به ویژه زمانی که طرفین در حال انعقاد قرارداد مشارکت ساختمانی هستند، برای جلوگیری از فریب مردم از وجود پروانه ساخت ملک ضروری به نظر می رسد. بدین منظور افراد می توانند برای اطمینان از وجود پروانه ساختمانی با مراجعه به سامانه ویژه نسبت به استعلام پروانه ساخت اقدام کنند.

آدرس سامانه استعلام پروانه ساختمانی نیز برای هر شهر متفاوت است. به عنوان مثال شهروندان تهرانی می توانند با مراجعه به سایت شهرداری تهران به نشانی www.tehran.ir و تکمیل اطلاعات لازم، درخواست پروانه ساختمانی کنند. برای این منظور پس از مراجعه به سایت، از قسمت خدمات الکترونیکی، روی گزینه «استعلام پروانه و گواهی ساختمان» کلیک کنید.

با این حال ، بعضا سامانه هایی که برای استعلام پروانه ساخت ایجاد شده ، پاسخگویی لازم را نداشته و با ارور مواجه می شوند . به همین دلیل ، افرادی که قصد استعلام پروانه ساخت و ساز را دارند ، می توانند به صورت حضوری ، به شهرداری مراجعه کرده و از این موضوع ، اطلاع کسب کنند .

مراحل اخذ پروانه ساختمان

برای اینکه بتوانید مجوز یا پروانه ساخت مربوطه را دریافت کنید، لازم است 6 مرحله توضیح داده شده در زیر را با دقت و دقیق انجام دهید:

 

مرحله اول) بایگانی فایل

مرحله اول مرحله تشکیل پرونده است که مالک ساختمان یا شخصی که از طرف وی وکالت دارد باید با ارائه کلیه مدارک مورد نیاز به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک واقع در نزدیک محل پروژه مراجعه کند. در دفتر خدمات مربوطه می توانید درخواست خود را برای اخذ مجوز تخریب و نوسازی ثبت نمایید.

پس از آن ماموری از شهرداری در تاریخ مشخصی برای بازدید از ملک مذکور می آید که به اطلاع شما می رسد و مواردی از قبیل ابعاد ملک، ساختمان موجود، عرض و … را ثبت می کند.

مرحله دوم) تهیه دستور نقشه:

شهرداری در گام دوم فرآیند انجام این فرآیند، پس از بازدید و بازدید از زمین توسط عامل مورد نظر، دستور نقشه را برای مالک ارسال می کند. در این دستور اطلاعات نقشه مانند:

 

  1. اصلاحیه شهرداری
  2. تعداد طبقات مجاز برای ساخت و ساز
  3. متراژ هر طبقه به ترتیب نقشه اعلام می شود.

این اطلاعات بر اساس نوع مساحت، ترانسکت و برخی دیگر از اطلاعات زمین محاسبه و گزارش شده است. پس از انجام این مرحله و در مرحله بعد، این اطلاعات باید توسط مالک به معمار که در واقع نقش طراح نقشه تفصیلی را دارد ارجاع دهد. داده شود.

 

مرحله سوم) ترسیم نقشه

معمولاً ترسیم نقشه مهمترین و اصلی ترین قسمت کار در فرآیند اخذ پروانه ساختمانی است. در این مرحله باید طراحی بر اساس ترتیب نقشه آغاز شود. سپس نقشه های طراحی شده طبق ضوابط شهرداری و آتش نشانی بررسی و بررسی می شود و بر اساس آن طراحی بهینه بر روی آنها انجام می شود. این نقشه های طراحی شده باید از نظر زیبایی، تامین حداکثر پارکینگ، هماهنگی، هارمونی و … در بهترین حالت ممکن باشد و پس از طراحی و تکمیل نقشه های مربوطه، مجددا به دفتر خدمات الکترونیک ارسال شود. ارسال شود تا بررسی های لازم بر روی آن انجام شود و در صورت نیاز به بازنگری یا اصلاح به شما اطلاع داده شود.

 

  1. مرحله چهارم) پرداخت هزینه ها

تا اینجا کار، سفارش نقشه و طراحی پلان معماری را به اتمام رساندیم، پس از قرار دادن این آیتم نوبت به پرداخت عوارض می رسد. در هر منطقه میزان عوارض بر اساس تراکم موجود، تعداد طبقات و متراژ ساختمان محاسبه می شود. مالک موظف است مبلغ را تعیین کند و پرداخت باید به اداره درآمد مالیاتی انجام شود.

 

  1. مرحله پنجم) تهیه پیش نویس اسناد

پس از اینکه کارهای مربوط به پرداخت هزینه ها و دریافت تاییدیه پرداخت هزینه تخریب و نوسازی را انجام دادید، اکنون نوبت به تهیه پیش نویس اسناد می رسد. تحت عنوان تعیین سرپرست تکمیل و تکمیل کنید. پس از انجام این کار و انجام مراحل مورد نظر کافی است منتظر تماس و معرفی سرپرست از دفتر خدمات باشید. پس از تعیین ناظر، مالک باید بین خود و ناظر قراردادی منعقد کند. .

قرارداد تدوین شده برای سهمیه (برگ سبز) و همچنین تعهد به رعایت صحیح و تایید ناظر باید به دفتر خدمات ارائه شود.

پروانه ساخت

هزینه اخذ پروانه ساختمان

در مورد هزینه هایی که باید برای صدور پروانه ساخت پرداخت کنید به این صورت است که هزینه صدور پروانه در هر شهر و استان، با توجه قیمت منطقه ای مصوب شده است که این هزینه توسط شهرداری محاسبه و به مالک اعلام می شود.و باید این نکته را بدانید که نمی توان حتی برای دو منطقه متفاوت در یک شهرستان نیز ، یک قیمت واحد برای صدور پروانه ساخت در نظر گرفت . اما مبلغی که باید به سازمان نظام مهندسی و مهندسین طراح ،ناظر ، مجری پرداخت شود هرساله بر اساس تعرفه سازمان نظام مهندسی محاسبه و اعلام می شود که این هزینه ها تقریبا در تمام کشور ، یکسان می باشد .

مراحل گرفتن پروانه ساخت زمین قولنامه ای

طبق ماده 100 قانون شهرداری ها، مالکان اراضی و املاک واقع در محدوده شهرها یا حریم آنها قبل از هر اقدامی به منظور ساخت و ساز یا حتی تقسیم زمین و شروع کار باید از شهرداری مجوز بگیرند. ساخت و ساز از طرفی طبق ماده 22 قانون ثبت اسناد و املاک مصوب 1310 هر ملکی باید طبق قانون در اداره املاک به ثبت برسد.

ضمناً دولت فقط شخصی را می شناسد که ملک به نام او ثبت شده باشد یا شخصی که ملک به او منتقل شده و این انتقال در دفتر املاک به ثبت رسیده باشد یا اینکه ملک مذکور از مقام رسمی به او رسیده باشد. مالک از طریق ارث . طبق مواد 46 و 47 این قانون، پذیرش اسناد عادی واگذاری زمین و املاک تا زمانی که به تأیید مراجع ذیصلاح قانونی نرسیده باشد، شرعاً جایز نیست. این قانون به این معناست که نمی توان بدون پرداخت حق تفکیک به شهرداری ها یا فرمانداری ها، مجوز ساخت زمین را دریافت کرد.

مدت اعتبار پروانه ساختمان

مدت اعتبار پروانه ساختمانی دو سال از تاریخ صدور آن می باشد. مدت زمان مورد نیاز برای ساخت کلیه پروژه های ساختمانی بر اساس اندازه آنها تعیین می شود. در صورتی که مالک در این مدت ساخت و ساز را به پایان نرساند ابتدا به وی تذکر داده می شود و سپس مشمول جریمه تاخیر می شود. مهلت هر مرحله از عملیات ساختمانی با توجه به متراژ و تعداد طبقات در قالب جدول تعیین می شود. به عنوان یک اقدام کلی، ساخت یک ساختمان حدود چهار سال در نظر گرفته می شود. به دلیل اینکه شهرداری زمان کافی برای تمدید پروانه ساختمانی در نظر می گیرد،

بنابراین امکان تمدید پس از پایان مدت وجود ندارد. پس از مدت مجاز ساخت بنا، مالک ملزم به اخذ پروانه ساخت جدید و پرداخت بیست درصد از محاسبات پروانه به نرخ روز خواهد بود. در این صورت شهرداری مجوز قبلی را برای مدت سه سال تمدید می کند.

 

پروانه ساخت بافت فرسوده

به منظور نوسازی بافت قدیم شهرها و احیا و بهسازی آن و حمایت و مشروعیت بخشیدن به این روند، قانون حمایت از احیاء، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری در 17 ماده در تاریخ 29/10 به تصویب رسید. /1389.

محدوده بافت های فرسوده: محدوده و نقشه بافت های فرسوده شهرها توسط شهرداری ها و وزارت مسکن و شهرسازی (سازمان عمران و شهرسازی ایران) تهیه و به تصویب کمیسیون های موضوع ماده 5 شورای عالی می رسد. شهرسازی و معماری ایران.

نقشه بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری در شهرداری ها قابل دسترسی است و نقشه بافت فرسوده برخی شهرها را نیز در انتهای این مبحث قرار داده ایم.

بافت فرسوده شهر به آن قسمت از شهر گفته می شود که به دلیل قدمت تأسیسات روبنایی و زیربنایی، دسترسی ها، خیابان ها و خدمات شهری، فرسوده و ناکارآمد است و مردم ساکن در آن منطقه از مشکلات زیادی رنج می برند.

به عنوان مثال کوچه های قدیمی و کم عرض که مانع از امکان خدمات رسانی آتش نشانی در صورت وقوع حادثه می شود یا پرخطر بودن و روش قدیمی دفع فاضلاب شهری و … از ویژگی های مشترک این نوع مناطق است.

امتیازات ساخت بافت فرسوده

بافت های فرسوده به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند که عبارتند از: بافت های میراث فرهنگی، بافت های شهری غیر میراثی و بافت های حاشیه ای یا سکونتگاه های غیررسمی.

بافت‌های فرسوده میراث فرهنگی به پارچه‌هایی گفته می‌شود که آثاری از گذشته در خود دارند و غیرقابل جایگزینی هستند و در برخی موارد در آگاهی جوامع نسبت به ارزش‌های فرهنگی و گذشته‌شان بسیار تأثیرگذار هستند.

حفظ این بافت ها باعث غرور ملی می شود. این آثار با ایجاد انگیزه و ایجاد حس هویت و همچنین افزایش کیفیت زندگی متعلق به دوران باستان، تاریخی و معاصر بوده و در آثار ملی و یا در فهرست میراث ارزشمند سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور به ثبت رسیده است. .

بافت های شهری یا بافت های فاقد میراث فرهنگی، بافت هایی هستند که در محدوده قانونی و دارای املاک رسمی و قانونی هستند که به آن سکونتگاه های غیررسمی نیز گفته می شود که به آن بافت های حاشیه ای می گویند.

توجه داشته باشید که سازه های ذکر شده در بالا که فرسوده تلقی می شوند نیاز به بهسازی یا نوسازی دارند. مراجع قانونی مربوط به ساخت و ساز بافت های فرسوده عبارتند از: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور، شرکت بهسازی و عمران شهری و شهرداری حوزه فعالیت است. محدوده فعالیت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری طبق اسناد قانونی موجود از بهسازی تا نوسازی است.

 

پروانه ساخت روستایی

بر اساس بررسی ها و آمارهای انجام شده، ساخت و ساز در روستاها یکی از عوامل مهم و موثر در ایجاد اشتغال برای همه مردم است که علاوه بر بحث اشتغال، باعث پرجمعیت شدن روستاها و همچنین چهره روستا می شود. بهتر نگاه کن پیدا می شود و ساختمان های جدید با امکانات بهتر در آن ساخته می شود، باید گفت امروزه ساخت و ساز در روستاها نسبت به سال های گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است، اما همین ساخت و ساز ظاهراً کار آسانی است، اما قبل از هر نوع شهرک سازی و ساخت و ساز و حتی نوسازی، توجه به یک سری قوانین و مقررات در حوزه ساخت و ساز روستایی ضروری است،

لذا گروه توسعه عمران آساک در نظر دارد در زمینه ساخت و ساز روستایی و موارد مشابه، صدور پروانه ساخت و ساز روستایی برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید، در صورت نیاز به مشاوره در این زمینه و یا خرید و فروش ویلا، ساختمان یا ملک می توانید با مشاوران مجرب این مجموعه تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

هزینه پروانه ساخت روستایی

هزینه پروانه ساختمانی و پروانه ساخت و ساز روستایی در سال جاری در هر شهر و استان توسط شهرداری یا بنیاد مسکن دهیاری ها بر اساس قیمت مصوب منطقه ای محاسبه می شود و امکان صدور یک قیمت پروانه حتی برای 2 مورد مختلف وجود ندارد. مناطقی در همان شهر در نظر گرفته شده؛ اما مبلغی که باید به سازمان نظام مهندسی و مهندسان طراح، ناظر و مجری پرداخت شود بر اساس تعرفه سازمان نظام مهندسی یا نظام فنی روستایی محاسبه می شود که تقریباً می توان گفت در کشور تقریباً یکسان است.

عوارض صدور پروانه برای انواع ساختمان ها طبق فرمول زیر محاسبه و توسط روستاییان از متقاضیان پروانه ساخت اخذ می شود.

ارتفاع مجاز (متر مربع) = درصد تراکم مجاز ساختمان × مساحت زمین

میزان عوارض پروانه ساختمانی = قیمت عوارض اعلامی از سوی استانداری برای هر متر مربع x مساحت مجاز (متر مربع)

 

ثبت نام پروانه ساخت روستایی

متقاضیان روستایی برای دریافت خدمات و سایر امور مربوط به ساخت و ساز و ثبت نام اینترنتی می توانند به سامانه راهنما به آدرس svs.bonyadmaskan.ir مراجعه کنند.

جهت عضویت در اینستاگرام توسعه عمران آساک کلیک کنید.

پیج اینستاگرام

تراکم ساخت در بافت فرسوده

پس از دریافت تاییدیه بافت فرسوده باید مدارکی از قبیل: اصل و کپی سند ملک و شناسنامه صاحب حساب تسویه عوارض شهرداری، قبوض گاز و برق و شماره تلفن را ارائه نمایید.

کارشناس به آدرس ملک جهت بازدید ملک بررسی ابعاد ملک، عرض راهرو و ساختمان جهت تعیین تعداد طبقات پروانه ساختمانی و همچنین بررسی انصراف و دریافت ابعاد جدید ملک توسط کارشناس مربوطه.

دریافت تاییدیه پروانه مقاوم سازی صادر می شود سازنده باید استانداردهای بهینه سازی مصرف انرژی و اصول اسکلت ساختمان را به طور کامل رعایت کرده و به آن متعهد باشد.

 

تسهیلات شهرداری برای بافت فرسوده

جالب است بدانید شهرداری به سرمایه گذاران فرسوده نیز امتیازاتی اعطا می کند که عبارتند از:

صدور پروانه ساخت رایگان و اتمام کار ساخت و ساز رایگان حذف صددرصدی هزینه های مربوط به کلیه انشعابات و همچنین تحویل مدارک. فرآیند آزاد بانک مسکن علاوه بر شهرداری، برای بافت های فرسوده نیز تسهیلاتی اعطا می کند که عبارتند از: 500 میلیون ریال در اصفهان و 400 میلیون ریال در مراکز استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر.

 

 

پروانه ساختمانی چقدر اعتبار دارد؟

پس از صدور پروانه ساختمانی این سوال مطرح می شود که پروانه ساختمانی صادر شده تا چه زمانی معتبر و قابل استفاده خواهد بود؟ در این بخش به سوال پاسخ داده می شود.به طور کلی پروانه های صادر شده در زمینه ساخت و ساز از جمله پروانه های ساختمانی حداکثر تا دو سال پس از تاریخ صدور اعتبار دارند. ذکر این نکته ضروری است که تاریخ اعتبار پروانه ساختمانی به متراژ زمین بستگی دارد. زیرا متراژ و مساحت زمین به عنوان یکی از پارامترهای لازم برای تعیین زمان مورد نیاز برای ساخت زمین در نظر گرفته می شود.

 

مدت اعتبار پروانه ساختمان روستایی

مدت اعتبار پروانه های ساختمانی صادر شده توسط مرجع صادرکننده پروانه بر حسب استان و شهرستان متفاوت خواهد بود، اما معمولاً مهلت شروع عملیات ساختمانی بین 1 تا 2 سال از تاریخ صدور پروانه و در شهرهای بزرگ می باشد. ، تکمیل عملیات زمان می برد. مدت ساخت 42 ماه در نظر گرفته شده است.

در صورتی که مالک یا سازنده هیچ یک از زمان های مندرج در پروانه را رعایت نکند، باید برای تمدید اعتبار پروانه هزینه ای بپردازد. محدودیت هایی نیز در نظر گرفته شده است تا در صورت عدم توجه به این موضوع و تغییر ضوابط شهرسازی و مقررات ملی ساختمان، مالک باید دوباره مراحل اخذ پروانه را طی کند.

 

مراحل اخذ و تمدید پروانه ساخت روستایی

  • درخواست نامه، کتبی، صدور پروانه، ساخت و ساز روستایی

این گزینه اولین قدم برای شروع کار اداری و درخواست و دریافت پروانه ساخت و ساز روستایی محسوب می شود. همچنین مالک اصلی جهت اخذ مجوز درخواست کتبی خود را به دهیار یا شورای محل ارائه نماید. دادن

  • بازدید دهیار و شورا از املاک مذکور

در مرحله دوم متعاقب درخواست کتبی مالک به دهیاری و شورای محل، ناظران نسبت به صحت موضوع و بازدید از ملک مورد نظر اقدام خواهند کرد. در این مرحله پس از بازدید و گزارش منطقه ای، در صورتی که ملک مورد نظر در طرح و بافت مسکونی واقع شده و مالکیت آن مشهود باشد، با توجه به ابزار مربوطه، متراژ دقیق ملک را تعیین کنید،

در صورتی که در این مرحله در مرحله ملک مورد نظر از نظر مالکیت و متراژ مشکلی نداشته و مطابق با مدارک ارائه شده و همچنین با اعمال برنامه های رهبر و عقب نشینی در ملک مورد نظر طبق ضوابط و قوانین قانونی می باشد. رویه ها، به درخواست های متقاضیان پاسخ داده می شود.

  • درخواست و ارائه، صدور پروانه ساخت و ساز روستایی به بنیاد مسکن

در صورت انجام مراحل اداری طبق گزارشات فوق و اخذ تاییدیه های مربوطه از دهیاری، در این زمان نسبت به املاک فوق، دهیاری قابل ارائه به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تا انجام مراحل اولیه می باشد. در مورد آن

  • بازدید مهندس بنیاد ناظر بر پروژه های روستایی

در گام چهارم، چنانچه کلیه مراحل اداری به صورت روتین انجام شود، ناظر بنیاد مسکن موظف است پس از مطالعه درخواست های ارسالی، جهت بازدید از محل مورد نظر و با توجه به کارشناسی انجام شده، اعزام گردد. با احتساب، فاکتورهای پروانه ساختمانی، تاییدیه خود را برای املاک مذکور اعلام و ابلاغ می نماید.

  • تایید ناظر بنیاد مسکن و با مهر و امضای رئیس بنیاد (دریافت پروانه ساخت)

مشاور موظف است در صورت انجام صحیح مراحل، تاییدیه نهایی ناظر را در اسرع وقت به رئیس بنیاد ارجاع دهد و در نهایت علیرغم تایید نهایی که دارای مهر و امضا است، درخواست صدور را بنماید. پروانه ساخت روستایی در سامانه ثبت شده است.

مرجع صدور پروانه ساختمانی در روستا

در محدوده طرح هادی روستایی، صدور پروانه ساختمانی از وظایف روستاییان است و این وظیفه به دیگری قابل تفویض نیست.

شماره سند: 920997902800454 مورخ 29/2/1392

رای شعبه بیست و هشتم دیوان عدالت اداری

در خصوص شکایت (ن.س) به وکالت 1- شورای اسلامی و بهزیستی روستای گوراب 2- بخشدار مرکزی فدمان 3- هماهنگی و امور عمرانی استانداری گیلان 4- فرمانداری با توجه به ابطال نامه شماره 3-5-2-2-2-2-2- بخشدار مرکزی فدمان. نامه شماره …. بخشدار مرکزی فومن و مصوبه شورای اسلامی گوراب مورخ 2/3/89 به شماره 2/92] با توجه به محتویات پرونده، اظهارات شاکی و لایحه دفاعیه شاکی شماره …. و با توجه به اینکه در محدوده طرح هادی صدور پروانه به عهده بخشداری بوده

و این وظیفه قابل تفویض به غیر نمی باشد و نامه های مذکور در این راستا تنظیم و تنظیم شده است و در صورت عدم اجرای بخشداری وظیفه قانونی خود، شاکی باید از مراجع قانونی (مانند دیوان عدالت اداری) برای صدور مجوز اقدام کند. در هر صورت مجوز صادره از استانداری فاقد وجاهت قانونی است. لذا دفاعیات مؤثر و موجه طرف شکایت مورد ارزیابی قرار گرفته و شکایت شاکی غیر موجه تشخیص داده می شود و با استناد به موارد فوق الذکر و مواد 7 و 13 قانون دیوان عدالت اداری رأی به رد شکایت صادر می شود. صادر و اعلام می شود. تصمیم قطعی است.

 

مدت اعتبار پروانه ساخت روستایی

مدت اعتبار پروانه های ساختمانی صادر شده توسط مرجع صادرکننده پروانه بر حسب استان و شهرستان متفاوت خواهد بود. اما معمولا مهلت شروع عملیات ساختمانی بین 1 تا 2 سال از تاریخ صدور پروانه می باشد و در شهرستان های استان تهران 42 ماه مهلت برای اتمام عملیات ساختمانی در نظر گرفته می شود.

در صورتی که مالک یا سازنده هر یک از زمان های مندرج در پروانه را رعایت نکند، باید برای تمدید اعتبار پروانه هزینه ای بپردازد. البته باید اضافه کرد که در صورتی که عملیات ساختمانی شروع نشده باشد و مدت اعتبار پروانه منقضی شود، قانون تمدید مدت اعتبار را نیز محدود می کند. به گونه ای که در صورت عدم توجه به این موضوع و تغییر ضوابط شهرسازی و مقررات ملی ساختمان، مالک باید دوباره مراحل اخذ پروانه را طی کند.

 

54321
(2 votes. Average 3.5 of 5)
نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام شما:*

وبسایت:

دیدگاه شما