اخذ جواز و پایانکار

پایانکار ساختمان

پایانکار ساختمان چیست و چگونه می توان آن را اخذ کرد ؟

پایانکار تفکیکی ساختمان چیست ؟

مدارک لازم جهت دریافت گواهی پایانکار کدامند ؟

مدت اعتبار گواهی پایانکار ساختمان چقدر است ؟

پاسخ تمام این سوالات در این مقاله و مقاله تخصصی گروه حقوقی شرکت توسعه عمران آساک تامین .

پایانکار ساختمان چیست ؟

گواهی پایانکار سندی است که پس از اتمام عملیات ساختمانی طبق شناسنامه فنی ملک توسط شهرداری صادر می شود . گواهی پایانکار به معنای قانونی بودن این ملک از نظر شهرداری ، وزارت مسکن و شهر سازی و سایر ارگان های مرتبط است و ساخت آن بر اساس اصول لازم انجام شده است . در صورتی که به هر دلیل برای ساختمانی گواهی پایانکار صادر نشده باشد در اسناد رسمی نمی توان نسبت به آن ملک انتقالی انجام داد . به بیان ساده ، برای دریافت سند مالکیت و واگذاری آن به دیگران ، وجود پایانکار ساختمان ضروری است.

اخذ جواز و پایانکار

مراحل اخذ گواهی پایانکار ساختمان

در این قسمت مراحلی که برای صدور گواهی پایانکار باید طی شود ارائه می شود .

 

تشکیل پرونده

مالک باید فرم درخواست فسخ را تهیه کند و آن فرم باید توسط خودش و ناظر تکمیل شود . در صورتی که ساخت و ساز بازسازی شده باشد ، باید هزینه نوسازی پرداخت و ارائه شود . از دیگر مدارکی که برای تشکیل پرونده لازم است می توان به سند رسمی مالکیت ، درخواست نامه به شهردار جهت اخذ دستور ، فرم ثبت شماره و تاریخ در دبیرخانه و تعیین زمان مراجعه کارشناس دفتر فنی اشاره کرد . همچنین دفتر فنی و شهرداری باید ساخت و ساز برای تکمیل ویزیتور داشته باشند زیرا مدارک بازدید نیز از نظر آنها ضروری است . بنابراین موارد زیر باید انجام شود :

کارشناس دفتر فنی شهرداری مربوطه از محل ساختمان بازدید کند . کارشناس شهرداری منطقه از محل بازدید و گزارشی از وضعیت موجود تهیه خواهد کرد . فرم گزارش روند عملیات ساختمان توسط ناظر تکمیل و در اختیار مالک قرار گرفته است . هنگام مراجعه به مالک ، مدارک شناسایی را همراه داشته باشید .

تعیین مقررات

پس از تحویل مدارک ذکر شده توسط مالک باید منتظر نظر کارشناس باشید . اگر ملک غیرقانونی نباشد طولانی نمی شود . پس از آن فایل اموال به قسمت محاسبه می رود . خروجی این قسمت ارائه برگه عوارض ، گزارش ناظر در پایان و برگه اتمام بنا می باشد.

در صورتی که ملک دارای تخلف ساختمانی باشد ، پرونده آن به کمیسیون داخلی ارجاع و در جلسه ماده 100 بررسی می شود . پس از آن از مالک درخواست می شود ظرف مدت 10 روز توضیحات خود را در مورد تصمیم ارائه کند و پس از آن پرونده تصمیم گیری خواهد شد . پس از انجام این مرحله و تصمیم گیری در مورد آن ، برای رئیس بازرسی ، معاونت شهر سازی و شهرداری صادر و به دبیرخانه شهرداری منطقه تحویل می شود .

پایانکار ساختمان

در مورد پرونده چنانچه کمیسیون ماده 100 رای به جریمه داد مالک مکلف به پرداخت جریمه می باشد . در صورت پرداخت جریمه پرونده وی در مرحله تجدید پروانه ساختمانی یا گواهی پایانکار مالک قرار می گیرد . در صورت پرداخت جریمه پرونده وی به ماده 100 ارجاع و این رای تایید می شود . پس از آن حکم تخریب توسط شهرداری برای مالک صادر می شود . در صورت انجام تخریب در مدت 2 ماه از صدور دستور ، شهرداری نسبت به انجام این کار اقدام و هزینه های آن را از مالک دریافت خواهد کرد .

لازم به ذکر است که در صورتی که ساختمان دارای ارتفاع زیاد و اضافه قد پای طرفین باشد ، مالک باید از همسایگان ساختمان رضایت داشته باشد . همچنین اضافه می شود که مشمول جریمه ای است که در کمیسیون ماده 100 تصمیم گیری می شود .

پایانکار ساختمان

در این قسمت مالک ابتدا باید با در دست داشتن اصل و کپی سند ، اصل و کپی شناسنامه ، دریافت هزینه های نوسازی و رونوشت اتمام ملک ، مراحل تشکیل پرونده را طی کند . پس از طی این مراحل ، واحد تشکیلات شهرداری پیش نویس نهایی را تهیه می کند . سپس برگه پایانکار در قسمت پروانه ساختمانی شهرداری تکمیل می شود . برای تکمیل این برگه باید به امضای معاون شهر سازی ، شهردار ( معاون مالی اداری ) ، ذی حساب و نقشه بردار برسد . پس از این فرآیند ، پرونده به دبیرخانه شهرداری رفته و گواهی ممهور به مهر ، شماره و تاریخ شهرداری می شود .

با گذراندن این مراحل می توان گفت پروانه کار به اتمام رسیده است و پس از مدتی گواهی پایانکار ساختمان صادر می شود .

جمع بندی 

جواز و پایانکار از ملزومات هر پروژه ای می باشد و بدون آن ممکن است پیشروی کار شما به تعویق بیفتد . بنابراین هیچ وقت برای اخذ جواز و پایانکار خود تعلل ننمایید .

برای اطلاعات بیشتر درباره ، مدت اعتبار گواهی پایانکار ، استعلام گواهی پایانکار و موارد دیگر به مقاله الزام به اخذ پایانکار ساختمان مراجعه کنید .