جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق ماده 100

توسط0
75
جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق ماده 100

جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری

از مهمترین عوامل ایجاد نظم در جوامع شهری، جداسازی کاربری واحدهای تجاری از کاربری واحدهای مسکونی، کاربری اداری و کاربری صنعتی است.

اگر این تغییر کاربری بدون مجوز اراضی و املاک انجام شود، قانونگذاران برای چنین اقداماتی جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری را طبق قوانین موجود در نظر گرفته اند.

جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری بدون مجوز

براساس قوانین شهرداری ها، در ابتدا برای هر ملک مجوز یا پروانه ساخت صادر میشود که نوع کاربری آن مشخص می شود.

ماده 100 قانون شهرداری بیان میکند که هرگونه تغییر کاربری مسکونی به کاربری تجاری بدون دریافت مجوز از شهرداری جرم محسوب می شود.

جهت ارتباط مستقیم با کارشناسان مهندسی با شماره 09123173270 در ارتباط باشید.

مالک یا مستاجری که مرتکب چنین تخلفی شده باشد، باید کمتر از دو ماه ملک مورد نظر را به کاربری اصلی که مجوز بر اساس آن صادر شده برگرداند. در غیر اینصورت فرد محکوم به جریمه نقدی و حبس به مدت 6 ماه تا دو سال خواهد شد.

مراحل تغییر کاربری مسکونی به تجاری

مدارک ذیل باید به یکی از دفاتر خدمات نوسازی برای ثبت درخواست تغییر کاربری ارائه شود.

  • ارائه مدارک شناسایی مالک
  • ارائه اصل سند ملک
  • ارائه تسویه حساب عوارض شهرداری ملک
  • ارائه مجوز های لازم از شهرداری و یا سازمان های ذیربط
  • ارائه نقشه ملک جدید
  • ثبت درخواست با تکمیل فرم در خصوص علت تغییر کاربری
  • تکمیل اطلاعات فردی صاحب ملک
  • تکمیل اطلاعات نوع کاربری ملک

بلافاصله اینجا کلیک نمایید و با کارشناسان و مشاوران ما ارتباط برقرار نمایید.

مشاوره جریمه تغییر کاربری

بعد از ثبت درخواست تغییر کاربری مسکونی به تجاری، بازرسان دفتر نوسازی، جهت تحقیق و ارزیابی ملک و بنا به نوع درخواست شما رسیدگی کرده و شما را از قبول و یا رد درخواست مطلع می کنند.

نحوه محاسبه هزینه جریمه تغییر کاربری مسکونی به کاربری تجاری

مطابق قانون تخلف در کمیسیون ماده  100 جریمه تغییر کاربری مسکونی به کاربری تجاری طبق قوانین موجود برای آن ها اعمال خواهد شد.

اگر افراد مبادرت به تخلف تغییر کاربری ملک غیر تجاری به ملک تجاری، بدون در نظر گرفتن قوانین شهرداری ها شوند، در صورتی که میخواهید کاربری ملک مسکونی را به تجاری تغییر دهید، ابتدا باید مراحل اخذ جواز تجاری را طی کنید. با بررسی های انجام گرفته توسط کارشناسان و مهندسین ناظر و … تاییدیه نهایی را دریافت کنید. مبلغی را با توجه به قیمت زمین در آن منطقه، طبقه ای که واحد در آن قرار گرفته، عرض معبر و فرسوده و یا مرغوب بودن منطقه که ملک در آن قرار دارد، توسط کارشناس محاسبه و شما موظف به پرداخت آن هستید که باید به حساب شهرداری و دیگر سازمان های ذیربط پرداخت کنید.

عواقب عدم پرداخت جریمه تغییر کاربری از مسکونی به تجاری

با توجه به نظر مشاوران حقوقی، تخلف تغییرات کاربری موقعی تحقق پیدا می کند. که، مندرجات پروانه ساختمانی نادیده گرفته شده و در محل غیر تجاری کسب و پیشه ای تجاری دائر شود.. شهرداری پس از اطلاع از این تخلف می تواند بعد از حداکثر مهلت 2 ماهه، محل کسب و کار بدون مجوز را تعطیل کند.

در صورتی که بعد از تعطیلی مالک یا مستاجر، مجدد از محل برای کسب و کار وتجارت  استفاده کند. به حبس از 6 ماه تا دو سال و جزای نقدی از 5 هزار و یک ریال تا 10 هزار ریال محکوم  می شود. محل مورد نظر مجدد تعطیل خواهد شد. با توجه به شرایط حکم بر اقتصاد کشورمان، افراد بسیاری به دنبال تغییر کاربری زمین و ساختمانهای کلنگی به کاربری تجاری هستند.

 

54321
(1 vote. Average 5 of 5)
نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام شما:*

وبسایت:

دیدگاه شما