تهاتر فولاد
تهاتر روشی است که از آن برای انجام معاملات به سه روش کالا به کالا، خدمت به کالا و خدمت به خدمت انجام می شود. در واقع این روش یک تکنیک جایگزینی برای مبادله ریالی می باشد. تهاتر در معنای لغوی به معنای معاملات پایاپای است که در این نوع معاملات، دو طرف معامله نیاز های یکدیگر را برطرف می کنند. این شیوه موجب سادگی در انجام فعالیت های اقتصادی شده و همچنین قدرت خرید و نقاضا را نیز افزایش خواهد داد. در ادامه مقاله قصد داریم شما را با تهاتر فولاد آشنا کرده و مطالبی را در این زمینه بیان کنیم.
مراحل تهاتر فولاد چگونه است؟
تهاتر فولاد به این صورت است که در ابتدا میزان فولاد و هزینه مصرفی آن محاسبه و بررسی می شود. و بعد از آن، کالای مورد تهاتر در برابر تهاتر فولاد، مشخص می شود. حال این کالا می تواند یک واحد و یا چند واحد مسکونی باشد. البته لازم است بدانید که حتی می توان در برابر تهاتر فولاد، به جای واحد مسکونی یا تجاری، زمین یا ملک کلنگی مورد تهاتر قرار گیرد. همه این موارد بستگی به توافقنامه دو طرف دارد.
انواع تهاتر
تهاتر عقلی
تهاتر عقلی که به آن تهاتر قهری نیز گفته می شود، نوعی از تهاتر است که در آن قانون حرف اول را می زند. به این منظور که نه حکم دادگاه و نه توافق دو طرف دخالت دارد. بلکه فقط قانون در این نوع تهاتر تاثیر گذار است.
تهاتر قراردادی
همان طور که از نامش مشخص است، تهاتر قراردادی به این صورت است که دو طرف طبق قرارداری که خود تعیین کرده اند، با یکدیگر تهاتر انجام می دهند.
تهاتر قضایی
در صورتی که در معاملات تهاتری بین دو طرف اختلافی به وجود آید و نتوانند آن مشکل را حل کنند، در این صورت باید به دادگاه مراجعه کرده و پس از بررسی مشکلات در دادگاه، رای قضایی تهاتر صورت می گیرد.
فولاد چیست؟
فولاد، شامل انواع بیشماری از آلیاژ هایی است که عنصر اصلی آن را آهن تشکیل داده است. علاوه بر آهن، کربن نیز به عنوان مهم ترین ماده آلرژی فولاد محسوب می شود. علاوه بر این ها عناصر دیگری از جمله منگنز، سیلیسیم، نیكل، كرم، وانادیم، مولیبدن، تیتانیوم، نیوبیم و آلومینیوم و …. نیز جزء آلیاژ های تشکیل دهنده فولاد به شمار می روند.
تقسیم بندی فولاد
- بر اساس ترکیب شیمیایی
- بر اساس روش ساخت
- بر اساس روش تولید
- بر اساس روش اکسیژن زدایی
- بر اساس شکل محصول
- بر اساس ریز ساختار
- بر اساس عملیات حرارتی
- بر اساس استحکام مورد نیاز
- بر اساس کیفیت محصول
- بر اساس کاربرد
- روش های توليد فولاد
روش خمیری
قدیمی ترین روش برای ساخت فولاد، روش خمیری می باشد. در این روش آهن خام را در تشت کوره شعله قرار می دادند تا مذاب شود. سپس این آهن آب شده را به هم زده تا کربن آن با تماس با اکسیژن هوا بسوزد. سر انجام طی مدتی که کربن آهن خام می سوخت، درجه ذوب شدن نیز بالا می رفت و در آخر خمیری می شد. از آنجایی که در این روش فولاد به دست آمدن کیفیت یکسانی ندارد، از این رو امروزه این روش مورد استفاده قرار نمی گیرد.
روش ذوب
روش ذوب را می توان به 2 شیوه تقسیم بندی کرد. در ادامه شما را با این دو شیوه آشنا می کنیم.
کوره های القایی : در این روش آهن قراضه و آهن اسفنجی به کمک انرژی الکتریکی به فولاد تبدیل می شود.
کوره اکسیژنی: در این روش آهن خام مذابی که از فرآیند کوره بلند به دست آمده، درون کنورتور ریخته تا با استفاده از گاز اکسیژن کربن، سوزانده شود. در نتیجه کربن فولاد به میزان مورد نظر می رسد. همچین لازم است بدانید در این روش می توان با اضافه کردن عناصر آلیاژی، استحکام فولاد را افزایش داد.
جهت ارتباط مستقیم با کارشناسان ارشد فروش با شماره 09129531853 تماس بگیرید |
کاربردهای فولاد چیست ؟
کاربرد فولاد رد ساخت راه ها، راه آهن ، سایر زیرساخت ها ، لوازم و ساختمان ها
استفاده از فولاد در استادیوم ها و آسمان خراشها ، پلها و فرودگاه ها و ….
کاربرد فولاد در تقویت سازه های بتنی
استفاده از فولاد در پیچ و مهره ، میخ و پیچ و سایر محصولات خانگی و وسایل آشپزی
انواع فولادها
فولاد ها را می توان از جنبه های مختلف تقسیم بندی کرد. اما می توان مهم ترین تقسیم بندی فولاد را بر اساس عناصر آلیاژی موجود در آن انجام داد. به طور کلی فولاد از نظر عناصر آلیاژی به دو دسته فولاد های کربنی ساده و فولاد های آلیاژی طبقه بندی می شود. که لازم است بدانید فولادهای کربنی ساده نیز خود به فولاد های کم کربن، فولاد های کربن متوسط و فولاد های پر کربن تقسیم می شوند.
تهاتر میلگرد
تهاتر میلگرد در وضع مالی و اقتصادی امروز جامعه به علت فقدان نقدینگی، سرمایه گذاران و کارفرماها ترجیح می دهند در برابر خدمات و مصالح ساختمانی یک یا چند واحد از ملک های زیر تملک خود را واگذار کنند و در مقابل برای تهیه مصالح پولی ندهند.
این نوع معاملات امروزه طرفداران زیادی دارد و تقریبا در همه امور به کار گرفته می شود.
در این مقاله از سایت آساک می خواهیم در رابطه با تهاتر میلگرد در مقوله ساختمان بیشتر توضیح دهیم و کمی موارد و شرایط این گونه معاملات را بررسی کنیم.
انواع تهاتر- تهاتر میلگرد
برای تهاتر مصالح ساختمانی موارد و زیر مجموعه های زیادی موجود هست اعم از:
- تهاتر میلگرد؛
- ورق های آهنی؛
- اسکلت های فلزی جوشی و پیچ و مهره ای؛
- تیر آهن؛
- و بقیه مصالح فلزی ساختمانی قابل تهاتر تمام افراد اسم تهاتر میلگرد را شنیده اند و مقداری اطلاعات در مورد این محصول ساختمانی داریم با افزایش و کاهش قیمت میلگرد در هزینه های ساخت و ساز نیز تغییرات چشمگیری ایجاد می شود زیرا در این دوره ساخت و سازها، میلگرد ها نقش اساسی دارند و از سقف تا کف و مورد استفاده قرار می گیرند.
کاربرد میلگرد – تهاتر میلگرد
بتن محصولی است که در تمامی ساختمان ها به کار می رود ولی دارای ضعفی چشمگیر است که آن، عدم مقاومت بتن در برابر نیروهای کششی و چرخشی است از این رو، میلگرد نقش موثری در برطرف کردن این ضعف دارد و باعث تقویت بتن در برابر نیروی زلزله می شود و از ترک و شکستگی بتن جلوگیری می کند.
انواع میلگرد (شکل ظاهری)
نظر ظاهری به سه دسته ساده، آجدار و آجدار پیوسته (کلاف) تقسیم می شوند و از نظر انواع، در شش دسته قرار می گیرند. که شامل اپوکسی پوشش داده شده، اروپایی، گالوانیزه، فولاد کربن، فایبر گلاس لیمر و فولاد ضد زنگ می شود.
انواع میلگرد(روش تولید)
میلگرد و انواع میلگرد های مصرفی از نظر روش تولید به دو گروه:
- گرم نورد شده
- سرد اصلاح شده
از نظر شکل و سطح و رویه به دو گروه:
- ساده
- اجدار
و از نظر جوش پذیری به سه گروه:
- جوش پذیر،
- جوش پذیر مشروط
- جوش ناپذیر
از نظر شکل پذیری به سه گروه
- نرم،
- نیمه سخت
- و سخت تقسیم می شوند.
-میلگرد به صورت کلاف، شاخه و شبکه های جوش داده شده یا بافته شده برای مصرف عرضه می شود و براساس قطر اسمی (قطر اسمی: معادل قطر دایره هم مساحت با سطح میلگرد برحسب میلیمتر است) معرفی می گردد.
انواع میلگرد(نوع فولاد)
میلگرد براساس مقاومت تسلیم مشخصه طبقه بندی می شود.طبقه بندی میلگرد های مصرفی برحسب نوع فولاد عبارت است از:
- A فولاد نوع
- A فولاد نوع
- A فولاد نوع
فولاد نوع اول
صاف بوده و مقاومت کششی و تسلیم آن به ترتیب 3800 و 2300کیلو گرم بر سانتی متر مربع می باشد.
فولاد نوع دوم
از نوع آجدار با مقاومت کششی 5000 با مقاومت تسلیم 3000 کیلو گرم بر سانتی متر مربع است و فولاد نوع سوم هم آجدار بوده با مقاومت کششی 6000 و مقاومت تسلیم 4000 بر سانتی متر مربع است. میلگرد به عنوان تقویت کننده در بتن آرمه به کار می رود.
محاسبه قیمت تهاتر میلگرد
هزینه و قیمت میلگرد ها که بر اساس آن ارزش معامله تهاتر میلگرد مشخص می شود. توازن قیمت تهاتر میلگرد به عوامل ثابتی ارتباط ندارد عمده تغییرات قیمت این محصول به ارز، اوضاع اقتصادی کشور و …. مربوط است. تولید کنندگان عمده میلگرد در ایران کارخانه ذوب آهن اصفهان که طبق استاندارد روسیه میباشد به سه نوع دسته بندی می شود که قیمت های مختلفی دارد.
تهاتر مصالح فلزی و تهاتر میلگرد
ورق آهن
به آلیاژی که پایه آن اهن است و از مواد مختلفی تشکیل شده و انواع گوناگونی دارد:
- ورق سیاه ،
- ورق روغنی،
- ورق گالوانیزه،
- ورق رنگی،
- ورق رنگی شیروانی.
تیر آهن
مهمترین پروفیلی که وظیفه تحمل تنش های حاصل از نیروی برشی و لنگر خمشی را دارد و در سازه های ساختمانی و صنعتی به کار می رود.
انواع اسکلت فلزی:
- اسکلت فلزی پیچ و مهره ای
- اسکلت فلزی جوشی
تیر ها و ستون ها در کارخانه ها درست شده و به صورت پیش ساخته میباشد و فقط در محل پروژه توسط پیچ و مهره به هم متصل می شود و باعث پیشرفت سریع پروژه می شود.
اسکلت فلزی جوشی
در این نوع اسکلت برخی قطعات از سازه پیچ مهره ای ساده تر هستند زیرا برای سازه پیچ مهره ای نیاز به طراحی های پیچیده تری دارد، در اسکلت جوشی فلزی به علت حساسیت بسیار بالا باید از جوشکارهای ماهر با مدرک بین المللی استفاده کرد ،اسکلت پیچ مهره ای، سختی طراحی در کارخانه و آسانی در اجرای محل پروژه دارد ولی در اسکلت جوشی سختی در محل اجرای پروژه است که باید در هنگام جوش و بعد از جوش کاملا نوع و محل جوش بازدید فنی شود و مورد امتحان قرار گیرد.
معنای تهاتر و انواع دسته های تهاتر…. معنای لغوی تهاتر تبادل کالا ، مساوی و برابر شدن یا معاملات پایاپای می باشد.در این موارد تعهدات طرفین به صورت برابر به یکدیگر بدهکار و بستانکار می شوند این گونه که هم درخواست های طرف مقابل را ایفا می کنند و هم در مقابل به هم دینی ندارند.
به عبارت دیگر تهاتر همان ایفای تعهد می باشد و به عبارتی دیگر معاوضه کالا با کالا یا خدمات و در آن مبادلات نقدی وجود ندارد.یکی از مواردی که امروزه به صورت زیاد رواج دارد تهاتر میلگرد است که بسیاری از کارفرما و سرمایه گذاران به دنبال شرکت هایی هستند که عملیات و معاملات تهاتر میلگرد انجام می دهند.
مراحل تهاتر
معاملات تهاتر میلگرد به این گونه است که اول مقدار و برآورد هزینه میلگرد مصرفی و درخواست شده مورد محاسبه و بررسی قرار میگیرد و بعد از مشخص شدن کالای مورد تهاتر در برابر تهاتر میلگرد مثلا یک واحد یا چند واحد مسکونی کارشناسی برای برآورد قیمت ملک تعیین می گردد و کارشناسی آن مورد بررسی قرار داده می شود و بعد از توافقات اولیه ادامه روند تهاتر میلگرد انجام می شود.
نوع دیگر تهاتر میلگرد هم وجود دارد که مثلا در برابر مصالح ساختمانی مثلا میلگرد به جای واحد مسکونی یا تجاری، زمین یا ملک کلنگی مورد تهاتر قرار می گیرد که تمام این موارد بستگی به توافق طرفین قرارداد دارد.
انواع قوانین حقوقی تهاتر
تهاتر قضایی:
در معاملاتی که بین دو طرف اختلاف وجود داشته باشد و در نتیجه به عدم توافق منجر شود به تصمیم گیری قاضی ارجاع داده می شود. در این مورد، دادگاه پس از جمع آوری اطلاعات، شرایط تهاتر اعلام می نماید.
تهاتر قهری:
در این نوع تهاتر دو طرف در هیچ زمینه ای دخول ندارد و تعیین کننده موضوع تهاتر و وسیله مورد تهاتر فقط قانون است و هیچ طرفی حق دخالت ندارد.
تهاتر قراردادی:
این نوع تهاتر مخالف تهاتر قهری است و در صورتی میباشد که طرفین توانایی و امکانات تهاتر قهری را دارا نباشد و خود طرفین تعیین کننده کالای مورد تهاتر و قوانین آن هستند، خود طرفین تعیین کننده مکان یا نوع تهاتر هستند. برای نمونه مثلا سازنده ای نیاز به مصالح ساختمانی مثل میلگرد دارد. اما نقدینگی ای که مورد توجه فروشندگان میلگرد باشد ندارد در نتیجه به تهاتر رجوع مینماید و در برابر دریافت میلگرد چند واحد مسکونی یا اداری و از همان ساختمان یا ملک دیگر در برابر تهاتر میلگرد مورد معامله قرار می دهد.
شرایط قرار داد های تهاتر میلگرد:
عاقل و بالغ بودن دو طرف و همچین رضایت افراد. بستن قرارداد با افرادی که منع قانونی ندارند.
تهاتر میلگرد در مواردی که منع قانونی دارد همانند تهاتر اسلحه ممنوع بوده و یا ممنوعیت قانونی و شرعی داشته باشد. اگر مقدار بدهی یک طرف به شخص مقابل بیشتر باشد مقداری که در قرار داد مساوی است زاید شده و باقی مانده به طرفی که طلب زیادتری دارد پرداخت می شود. عقد قرارداد باید توسط فردی که مالک بدهی است انجام پذیرد و جاری کردن قرارداد تهاتر میلگرد باید به وسیله افرادی صورت پذیرد که لیاقت و صلاحیت لازم برای جاری کردن قرارداد را داشته باشند.
بیشترین منفعت تهاتر میلگرد برای ساخت و ساز کننده است چون تولید کننده (مثلا تهاتر میلگرد) باید به تعهد خود در وقت مشخص عمل نماید، اگر عمل نکند تعهد طرف مقابل کامل نمیگردد و از اجرای دین ساخت و ساز کننده متصل به شرایط و زمان تحویل میلگرد تولید کننده پروژه است. تهاتر در پروژه های بزرگ بسیار قابل توجه است.
باید تولید کننده برای تامین کالای تهاتر مثلا تهاتر میلگرد از منابع اعتباری و مالی خود هزینه کند که در بیشتر موارد با توجه به عدم هماهنگی زمانی و تعهدی، شخص مقابل زمان زیادتری را علاوه بر زمان مشخص شده و مورد محاسبه شده برای این موضوع باید منتظر بگیرد.
انواع تهاتر های میلگرد و از این قبیل مصالح فلزی وجود دارد که در اجناس یا کالاها طرفین موارد مختلفی می توان مد نظر گرفت و قوانین انواع تهاتر براساس توافق طرفین قرارداد لحاظ می شود.
تهاتر و فواید آن
تهاتر میلگرد از هر لحاظ به منفعت و سود سازندگان ساختمانی می باشد زیرا سازنده درخواست تهاتر میلگرد را می دهد و این سازنده میلگرد است که باید از تمام شرایط گذر کند و در صورت لزوم به تحویل میلگرد، در زمان مشخص و تعیین شده است.
مهمترین فوائد تهاتر (تهاتر میلگرد):
یک شیوه منصفانه پرداخت است و یکی از نهاد ها برای جلوگیری از اتلاف فرایند،پرداخت های متقابل خواهند داشت. در مواردی که رقم مورد تهاتر کمتر از ملک مورد نظر باشه با برگرداندن الباقی ارزش بصورت نقد به سازنده کمک و در این شرایط می توان برای درصد تهاتر شرایط بهتری قائل بود. برای جلوگیری از اتلاف هزینه،وقت و خطر های ناشی از انتقال اموال همانند سرقت و مفقود شدن است به همین علت برای مبادلات بزرگ اتاق تهاتر تاسیس می شود.
تهاتر میلگرد را مدنظر بگیرید برای تامین مصالح ساختمانی یک ملک در طرف مقابل برای انجام تهاتر می توان از واحد های همان ملک برای پرداخت هزینه میلگرد مدنظر قرار داد یا وسیله نقلیه و حتی ملکی در شهر های دیگر و تمام تعدد موارد برای تهاتر میلگرد بستگی به رتبه مالی و اعتباری ملک یا وسیله مقابل با تهاتر میلگرد می باشد که توافق طرفین قرارداد هم مشروط بر تمام موارد ذکر شده است، نوع دیگری از تهاتر وجود دارد به اسم تهاتر اعتباری که شخص در مقابل دریافت مصالح ساختمانی نوعی اعتبار دریافت می کند که در پروژه بعدی در ازای پرداخت نقدینگی از اعتبار خود استفاده می کند.
اگر می خواهید مصالح مورد نیاز خود را، تهاتر کنید و یا اگر تولید کننده ای هستید که تمایل به تهاتر دارید. با شرکت ساختمانی آساک تأمین تماس بگیرید
شرکت آساک تأمین، برای پیشرفت پروژه های عمرانی در زمینه تهاتر متریال ساختمانی با پیمانکاران و کارفرمایان محترم همکاری می کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.